Πανηγύρι του προφήτη Ελισσαίου στο Καρβέλι

   Μεγάλη επιτυχία είχε κι εφέτος Ο εορτασμός του προφήτη Ελισαίου που έγινε την 29 Απριλίου στο εκκλησάκι που βρίσκεται δυτικά του χωριού στην κορυφή του βουνού με την καταπληκτική θεά (από τουριστικό Ταϋγέτου, Αλαγονία, Λαδά, Καρβέλι, Μεσσήνη, Καλαμάτα, Γιάνιτσα) νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο.

 

Από το απόγευμα Σαββάτου 28/4 ξεκίνησαν οι προσκυνητές να ανηφορίζουν το μονοπάτι με και τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια φορτωμένα με εφόδια για το πανηγύρι, σούβλες με τα κατσικάκια , κρασί και όλα τα υπόλοιπα για να γίνει ένα καλό γλέντι όπως εμείς οι ορεσείβιοι ξέρουμε.

Το βράδυ έγιναν τα προεόρτια με τη μεγάλη φωτιά να ζεσταίνει τα νιάτα που ήταν γύρω τη και έψηναν στα κάρβουνα, έτρωγαν, έπιναν, τραγουδούσαν, χόρευαν και αλληλοπειράζονταν. Λίγο πριν ξημερώσει έπεσαν για ύπνο για να σηκωθούν με τα χαράματα για Το άναμα τη φωτιάς που αργότερα Θα γίνει το ψήσιμο στη σούβλα.

Εφέτος η προσέλευση ήταν μεγάλη με πρωταγωνιστές την νεολαία που έκλεψε την παράσταση, σι σούβλες ήταν οκτώ, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός.

Τι απογευματινέ ώρες και αφού όλοι ήταν χορτάτοι από φαγητό, ποτό, χορό και οπτικές παραστάσεις, πήραν τον κατηφορικό δρόμο της επιστροφής ευχόμενοι αλλήλους και του χρόνου καλύτερα.