Fb Καρβέλι

Το εξαιρετικό μάθημα ζωής ενός καθηγητή με το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές

«Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε…

«Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;»Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.

Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του.Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο.

Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;»Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.

«Παιδιά μου» τους είπε«Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. «Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του.
Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!!

Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας

ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα.

Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά.

Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει
... See MoreSee Less

View on Facebook

Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος τραυματίστηκε από ένα φορτηγό και πέθανε...

Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (…μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο...

- Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! Είπε o Άγιος Πέτρος πριν μπει, έχουμε ένα πρόβλημα ... Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με σας ... Αλλά θα κάνουμε το εξής: θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα, ο οποίος τον κατέβασε , στην κόλαση. Οι πόρτες άνοιξαν και ο άντρας βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός γηπέδου γκολφ, κομψό και πράσινο. Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη και μπροστά, πρώην συναδέλφους του κόμματος και φίλους του επιχειρηματίες που είχαν ήδη πεθάνει, ντυμένους κομψά και πολύ ευχαριστημένους. Έτρεξαν να τον χαιρετίσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού ... Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο, διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι, και το βράδυ – συντροφιά με μια όμορφη νεαρή ...

Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός τύπος, διασκεδαστικός, είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν. Ήταν τόσο καλά που δεν κατάλαβε , όταν ήρθε η ώρα να φύγει.

Όλοι τον ξεπροβόδησαν ... Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου Άγιος Πέτρος τον περίμενε:

- Τώρα είναι η ώρα να πάς στον παράδεισο!. Ο πολιτικός ( χωρίς ενδοιασμούς, φυσικά), πέρασε τις επόμενες ώρες πάνω από το ένα σύννεφο στο άλλο, χαϊδεύοντας μια άρπα και τραγουδώντας.

Οι 24 ώρες πέταξαν, και ο Άγιος Πέτρος ήρθε:

- Περάσατε μια μέρα στην κόλαση και μία στον παράδεισο , είναι η ώρα να επιλέξετε!

Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια είπε:

- Ο παράδεισος είναι πολύ όμορφος, αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα στην κόλαση. Άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και κατέβηκε στην κόλαση ... Όταν άνοιξε την πόρτα, ξύπνησε στη μέση μιας ερήμου, που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια. Είδε τους φίλους του ντυμένους με κουρέλια, να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια.

Ο Μεγάλος διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο ...

- Δεν καταλαβαίνω, είπε ο πολιτικός, χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα από όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ .... και ... και ... Τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα ξηρό έδαφος, γεμάτο σκουπίδια ... και οι φίλοι μου φαίνονται πικραμένοι ...

Ο Μεγάλος διάβολος χαμογέλασε και είπε:

- Χθες ήταν η προεκλογική εκστρατεία ! ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ! :p
... See MoreSee Less

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

Πάει ο παλιός ο χρόνος και ήρθε ο νέος με γέλια,χαρές και με αισιοδοξία για κάτι καλύτερο αλλά και με μια μικρή αυτοκριτική του καθενός μας για το τι έπραξε τον χρόνο που έφυγε.
Έτσι και εγώ ως πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αυτοκριτική μου για το τι πράξαμε , να σκεφτούμεκαι να μοιραστουμε μαζί ιδέες βελτίωσης της απλής καθημερηνότητας των κατοίκων του χωριού μας αλλά και των εποχιακών επισκεπτών.
Αρχίζω λοιπόν από το 2015 που με την ψήφο σας μου δώσατε την χαρά να είμαι πρόεδρος.
α. Επισκευή δημοτικού σχολείου και δημιουργία πολιτιστικής αίθουσας μαζί με ξενώνα που διατίθεται σε οποιοδήποτε καταγόμενο εκ Καρβελίου για εκδηλώσεις –διαμονή. Έγινε αντικατάσταση στέγης με κεραμίδια που αντέχουν στον πάγο αφού πρώτα τοποθετήθηκε ασφαλτόπανο και φενιζόλ για μόνωση, έγινε καινούργια ηλεκτρολογική εγκατάσταση ,αντικαταστάθηκε το ταβάνι λόγω ζημιών που είχε υποστεί από τα νερά που έμπαιναν από την στέγη. Επισκευάστηκαν οι εξωτερικές τουαλέτες καθώς και το δωμάτιο του δασκάλου με νέα είδη υγιεινής και πλακάκια. Αντικαταστάθηκαν τα παράθυρα που βλέπουν στον αυτοκινητόδρομο με αλουμίνια. Τοποθετήθηκαν πάγκοι κουζίνας με ντουλάπια- νεροχύτες στο γραφείο του δασκάλου καθώς και στον ξενώνα και έγινε ολοκληρωτικό βάψιμο του κτιρίου. Έγινε πλήρη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με μαντρότοιχους και εξωτερική πέτρινη βρύση. Κατασκευάστηκε αποθήκη για φύλαξη των τραπεζοκαθισμάτων του συλλόγου αλλά και άλλων υλικών .Αναμένεται να γίνει η στέγη της αποθήκης με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.Με το τελείωμα της αποθήκης θα λειτουργήσει και ο ξενώνας
β. Αγορά τραπεζοκαθισμάτων για εξυπηρέτηση 300 ατόμων και 90 εντός της αίθουσας
γ. Με την ολοκλήρωση της αποδοχής των δύο οικοπέδων στο κάτω Καρβέλι ,την διαμόρφωση αυτών και την κατασκευή περιμετρικά μαντρότοιχων κατασκευάσθηκε πλατεία άνω των 100 τ.μ .Εντός των ημερών τοποθετούνται κάγκελα για περίφραξη και παγκάκια .
δ. Ο σύλλογος την δεδομένη στιγμή δεν έχει οικονομικές εκκρεμότητες και όποιες υπήρχαν από το παρελθόν έχουν τακτοποιηθεί . Έχει αναθέσει σε λογιστή την τήρηση των βιβλίων ,υποβάλει φορολογικές δηλώσεις κτλ.Επίσης παρόλα τα έργα διπλασίασε σχεδόν το αρχικό παραληφθέν κεφάλαιο
ε. Έχουν καθιερωθεί οι εκδηλώσεις «Το άναμμα της φωτιάς» την Κυριακή των Απόκρεω , «Τσούγκρισμα Αυγών» την Δευτέρα του Πάσχα και διήμερο πανηγύρι όταν μας δίνεται αντίστοιχη άδεια από το εκκλησιαστικό συμβούλιο 22 και 23 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Σιδηρόπορτας , Δωρεάν παράθεση γεύματος με Μπακαλιάρο σκορδαλιά την 21 Νοεμβρίου , συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου στην Καλαμάτας με στόχο την προβολή του χωριού μας.Ετήσια μονοήμερη εκδρομή και κοπή Βασιλόπιτας.
στ. Προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καλαμάτας και εκδόθηκαν κονδύλια ύψους 25000€ για επισκευές στην Ιερά Μονή Σιδηρόπορτας. Ήδη αποπερατώνεται η επισκευή της Ιεράς Μονής.Ενέργειες συνεχίζονται και για έκδοση νέου κονδυλίου.
ζ. Έχουμε προβεί σε ενέργειες για την συντήρηση και επισκευή του Λαδοκαρβελιώτικου γεφυριού με έγγραφα στην Αρχαιολογική υπηρεσία Καλαμάτας η οποία τα διαβίβασε στην Δνση Νεωτέρων Μνημείων όπου έγινε αυτοψία από αντίστοιχο κλιμάκιο . Αναμένεται η μελέτη . Προσφάτως έγινε καθαρισμός του μεγαλύτερου μέρους του μονοπατιού που συνδέει το Καρβέλι με το Γεφύρι σε συνεργασία με την κοινότητα ΛΑΔΑ και τοποθετήθηκαν πινακίδες από τον Δήμο κατόπιν αιτήσεώς μας
η. Γίνονται προσπάθειες για την συντήρηση του πλακόστρωτου δρόμου από Λιοτριβείο – Δημοτικό σχολείο- Τζανέικα, διαμέσου Δήμου καθώς και το πλακόστρωτο ΠΛΑΤΕΙΑ- Λαδοκαρβελιωτικο γεφυρι
θ. Προσπαθούμε με πεζοπορα τμήματα ς περιοχής να κάνουμε γνωστό το μονοπάτι ΚΑΡΒΕΛΙ-ΚΑΤΩ ΚΑΡΒΕΛΙ διαμέσου ΑΕΤΟΥ. Εντός του 2017 υπήρξε πεζοπορία από το πεζοπορο τμήμα του ΕΥΚΛΗ άνω των σαράντα ατόμων.
ι. Δημιουργήθηκε λογαριασμός στην ΕUROBANK με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΡΤΑ" ώστε να μην χρειάζεται συνεχώς αλλαγή με την εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου.
ια. Κάθε χρόνο προβαίνει στην εξέταση των πόσιμων υδάτων του χωριού για την καταλληλοτητά τους σε πιστοποιημένο εργαστήριο των Αθηνών
ιβ. Έχει δημιουργηθεί κοινός ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με την επωνυμία «ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ» των χωριών Καρβέλι-Λαδά και σύμφωνα με το καταστατικό από τα έσοδα του μέρος αυτών θα διατίθεται για την ΣΙΔΗΡΟΠΟΡΤΑ .
ιγ. Προσκαλούμε συλλόγους για κοπή πίτας αλλά και άλλων δραστηριοτήτων στην πολιτιστική αίθουσα ώστε να γνωρίσουν το χωριό μας.
ιδ. Εντός του 2018 αναμένεται επίσκεψη από το τμήμα ου θερινού σχολείου των τέκνων της ομογένειας Αμερικής-Καναδά ώστε να γνωρίσουν τις ομορφιές του χωριού μας.
ιε. Προσκομίσαμε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κύριο Χαρίτση προβλήματα και δυσχέρειες που υπάρχουν στο χωριό μας κατά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα 23/3/17 σε χώρο που είχε ορισθει μαζί με άλλους συλλόγους της ευρυτερης περιοχής Αλαγονίας
Φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα γίνονταν εαν δεν είχαμε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής ,της Εφορείας Αρχαιοτήτων, φίλων εμπόρων που μας στηρίζουν σε κάθε εκδήλωση αλλα πάνω από όλα των απανταχού ΚΑΡΒΕΛΙΩΤΩΝ που μας ενισχύουν οικονομικά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
... See MoreSee Less

View on Facebook

ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ 05 ΙΑΝ.2018 Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 1900 .ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΣ 1800. ... See MoreSee Less

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Καλωσόρισμα των πεζοπόρων του Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ από τον Γιάννης Ίσσαρης, στην πλατεία του χωριού Καρβέλι, πριν την εξόρμηση στο μονοπάτι, που συνδέει τα χωριά Άνω - Κάτω Καρβέλι.
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης Γιάννης Ίσσαρης κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ελένη Οικονομοπούλου στην ομάδα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ... See MoreSee Less

Καλωσόρισμα των πεζοπόρων του Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ από τον Γιάννης Ίσσαρης, στην πλατεία του χωριού Καρβέλι, πριν τη...

View on Facebook

... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης Γιάννης Ίσσαρης κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ελένη Οικονομοπούλου στην ομάδα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ... See MoreSee Less

Εκδήλωση : ''Ο Ταΰγετος κερνάει και χορεύει'' στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (30/12/2017). Και του χρόνου .!!

View on Facebook

Εκδήλωση : ''Ο Ταΰγετος κερνάει και χορεύει'' στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (30/12/2017).
Και του χρόνου .!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ο χρήστης Γιάννης Ίσσαρης κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Το Κουτσαβίτικο στην ομάδα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ... See MoreSee Less

Η παρουσία σας στο νέο μας ξεκίνημα θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά !!

View on Facebook