ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ!!!!!

Και σε χωριά του Ταϋγέτου ασύρματο ίντερνετ από το Δήμο Καλαμάτας (από το Kalamata Journal) 17.12.2013

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Στο Δήμο Καλαμάτας ο πρωθυπουργός δεν θα δυσκολευτεί να κάνει πράξη την εξαγγελία του, για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ. Αυτό τόνισε σήμερα ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, που ανακοίνωσε ότι το ασύρματο ίντερνετ επεκτείνεται το επόμενο διάστημα και σε χωριά του Ταϋγέτου…

Σε συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ότι για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών κατά την εορταστική  περίοδο ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε σε συντήρηση των κόμβων του ασύρματου δικτύου τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές κοινότητες όπου λειτουργεί ήδη το WiFi. Όπως σημείωσε, ο Δήμος συντηρεί τακτικά το δίκτυο ενώ αυτή τη φορά η συντήρηση επιβλήθηκε να γίνει μετά και τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Εκτός από τη συντήρηση όμως ο Δήμος προχωράει σε μια ακόμη επέκταση του ασύρματου δικτύου σε τοπικές κοινότητες και ειδικότερα στον Ταΰγετο, στα χωριά Αρτεμισία, Αλαγονία, Πηγές. Με την επέκταση αυτή ο Δήμος θα έχει σε λειτουργία 68 κόμβους, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στα υπόλοιπα χωριά του Ταϋγέτου,  πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος, όπως και σε ορεινά χωριά των δημοτικών ενοτήτων Θουρίας και Άρφαρών, δεν είναι τεχνικά δυνατό να λειτουργήσει ασύρματο ίντερνετ, διότι δεν υπάρχει από τον ΟΤΕ η κατάλληλη υποδομή. Τόνισε πάντως ότι ο Δήμος έχει ζητήσει να εξασφαλιστεί η υποδομή αυτή, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει αναβάθμιση του δικτύου με γραμμή VDSL, που θα οδηγήσει σε διπλασιασμό των ταχυτήτων.
Στ.Μ.