Εκδήλωση μνήμης στο Μαδράκη

   Για τέταρτη χρονιά ΕΝΩΜΕΝΗ η Παναλαγονιακή κοινότητα βρέθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Μαρδακίου, για να εκπληρώσει το μεγάλο και Ιερό της χρέος, σε όλους τους γνωστούς και άγνωστους Αλαγόνιους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον μεγάλο και καθολικό Αγώνα του Έθνους, της Ηρωικής Επανάστασης του 1821.

   Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής μας, σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, πραγματοποίησαν την Κυριακή, 18 Μαρτίου, μια σεμνή και άρτια εκδήλωση σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια και τον Δήμο Καλαμάτας.

Η εκδήλωση, όπως και πέρσι, ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για τον Εορτασμό Απελευθέρωσης της πόλης.

Σύμφωνα με Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον περίβολο της Μονής, παρουσία Αρχών και Φορέων, από τους συμμετέχοντες Ιερείς Αιδεσιμότατους Πατέρες, Αντώνιο Ροβολή, Περικλή Βασιλόπουλο και Ιωάννη Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια έγινε αφή της Ιερής Φλόγας και ε εκφωνήθηκε ο «Πανηγυρικός» της ημέρας από τον καθηγητή Μαθηματικών κ. Γεώργιο Μασουρίδη, τον οποίο και παραθέτουμε πιο κάτω. Ακολούθησαν Τοπικοί χοροί και τραγούδια με τον συμπατριώτη μας οργανοπαίχτη κ. Κων/νο ΠΙαπαβασιλόπουλο και χορωδία που απαρτιζόταν από Αλαγόνιες και Αλαγόνιους.

Η εκδήλωση στο Μαρδάκι ολοκληρώθηκε με την μεταφορά της Ιερής Φλόγας από το Μοναστήρι στο χωριό της Νέδουσας Στην πλατεία της Νέδουσας αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη δέηση Υπέρ των ψυχών των Αλαγόνιων Ηρώων της Επανάστασης και κατατέθηκαν στεφάνια από τους Επίσημους στην προτομή του Νικηταρά. Ακολούθησε γεύμα στους Επίσημους και σε όλους τους συγκεντρωμένους Αλαγόνιους με νηστίσιμα και κρασί.

Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρτεμίσιων Καλαμάτας, Γ. Γιαννόπουλος. Παρόντες στην Εκδήλωση ήταν ως εκπρόσωπος του Νομάρχη ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Δ. Καφαντάρης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος κ. Αθαν. Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δ/ντης της περιφέρειας κ. Μπαζίγος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, τα Τοπικά Συμβούλια των 6 χωριών της Αλαγονίας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και αρκετοί Αλαγόνιοι. –

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις (επίσημους και μη) και υπόσχονται οτι οι κοινές αυτές εκδηλώσεις Θα συνεχιστούν για το καλό και την ανάδειξη της ιστορικής περιοχής μας.

Από τα ΠΑΝΑΛΑΓΟΝΙΑΚΑ ΝΕΑ αρ. φύλλου 138