ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ … ΓΙΟΡΤΗΣ

 

ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ

 

 

 

28-3-2007

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε την Πασχαλιά ή έτσι νομίζουμε.  Ο καιρός προσφέρεται, αν και είναι αρχή της Άνοιξης, μάλλον θα είναι πολύ ανοιξιάτικος.  Ίσως δεν προσφέρεται για καλοκαιρινά ξεφαντώματα αλλά τον οβελία θα τον ψήσουμε στην ύπαιθρο κατά πως φαίνεται.

 Το ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου είναι το εξής: εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε;  Το πρόγραμμα μου έχει ως εξής:

Μεγάλη Δευτέρα: δουλειά

Μεγάλη Τρίτη: … … …

Μεγάλο Σάββατο πρωί: ψώνια, καφέ, συνάντηση με φίλους, ευχές, και απόγευμα στο χωριό για να νοιώσουμε τη σημαίνει γιορτή.

Η μεγάλη πόλη, η κούραση, το τρέξιμο, δεν σου επιτρέπει ούτε να σκεφτείς κάτι διαφορετικό από το να τελειώσεις με κάποιες από τις εκκρεμότητες σου, για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι δεν έχεις δουλειά αλλά μόνο χρόνο για γιορτή.  Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο εγώ λέω λοιπόν να γιορτάσω από εδώ. Να μάθω νέα σας, να γράψω συνταγές, να εκφράσω απορίες. Οπότε ακόμα και αν δουλεύω το Μεγάλο Σάββατο και τα αγοράσω έτοιμα τα τσουρέκια μου να μπορώ να πω ότι γιόρτασα και εγώ λίγο.

 

 

Ελπίζω να τα λέμε αυτές τις μέρες.

 

 

 

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ