Μήνυμα ζωής…

Από τα ΠΑΝΑΓΟΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, αρ. φύλλου 140, σελ.3

Ο Τασούλης έστειλε το μήνυμα ότι ο Ταΰγετος ζει και ξαναστέκεται στα πόδια του. Η βάπτιση του 9μηνου Αναστάσιο Παπαδέα χθες το μεσημέρι στις Πηγές, δείχνει τη θέληση και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων της περιοχής να στηρίξουν τα χωριά τους και να ξαναδώσουν ζωή.

0 Αποστόλης Παπαδέας που κατάγεται από τις Πηγές και ζει στο χωριό για αρκετό διάστημα, έκανε το καθήκον του προς τον τόπο του.

Τέλεσε τα βαφτίσια του γιου του στην εκκλησία του χωριού του, όπως είχε προγραμματίσει, παρά τη συμφορά που βρήκε την περιοχή.

Το γεγονός έδωσε χαρά στο χωριό του Ταϋγέτου. Ζωντάνεψε τον τόπο, έφερε Κόσμο, Ο πλακοστρωμένος γραφικός δρόμος των Πηγών γέμισε αυτοκίνητα. Επισκέπτες και ντόπιοι έδωσαν ζωή στην πλατεία της εκκλησίας, ενώ απέναντι δύο σπίτια καμένα θύμιζαν την καταστροφή από την πυρκαγιά, τις τραγικές στιγμές που πέρασαν οι Πηγές, μαζί μ’ όλα τα χωριά του Ταϋγέτου.

Την ίδια ώρα πάνω από το χωριό πετούσαν ελικόπτερα, που έδιναν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά από την πίσω πλευρά του Ταϋγέτου, προς το Καστόρι της Λακωνίας. ο Αποστόλης Παπαδέας ήταν χαρούμενος για τη βάφτιση του γιου του, του δεύτερου παιδιού του(έχει και μια Κόρη, την Αθηνά).

Για την απόφαση του η τελετή της βάφτισης να γίνει στις Πηγές, όπως είχε προγραμματιστεί, σημείωσε: «Συνεχίζουμε να ζούμε. Αυτό θέλω να δείξω. Ο τόπος μας πρέπει να αρχίζει να ζει και πάλι. Και μείς που καταγόμαστε και ζούμε εδώ, είμαστε οι πρώτοι που Θα αγωνιστούμε να τον στηρίξουμε». Την απόφαση του Αποστόλη να μην αλλάξει τον τόπο τέλεσης του μυστηρίου, χαιρέτησαν ντόπιοι και επισκέπτες- καλεσμένοι στη βάφτιση.

Ο Αλέξανδρος Κακαρέας που ζει στις Πηγές, επεσήμανε: «Είναι χαρά για το χωριό, το είχε ανάγκη ο τόπος μας. Και να μην ξαναγίνει κακό. ‘Ήταν το γλέντι να γίνει εδώ, στην πλατεία, αλλά τώρα Θα γίνει στη Θεοτόκο». ο Τάκης Χανδρινός πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγόνιων Καλαμάτας, σημείωσε: «Ο Αποστόλης υποστηρίζει το χωριό. ‘Έχουν ανάγκη οι Πηγές τη στήριξη, όπως την έχουν όλα τα χωριά του Ταϋγέτου. Είναι ένα μήνυμα ότι η περιοχή ζει και πάντα Θα ζει. Και όσοι καταγόμαστε από εδώ Θα την υποστηρίζουμε». ο Τάσος Αντωνέας από την Καλαμάτα παρατήρησε : «’Έκανε πολύ καλά ο Αποστόλης. Να ξεκινήσει και να γίνει η αναγέννηση της περιοχής, όπως ο φοίνικας που αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες».0 Γιώργος Γεωργόπουλος από τους Γαργαλιάνους μας είπε: «Είναι πολύ σημαντικό που γίνεται εδώ. Η ζωή ξεκινάει από τα καμένα».