Παραδοσιακή αγορά στην Αρτεμισία

Εφημερίδα Το Θάρος 31/12/2013

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας στην πλατεία της Αρτεμισίας προχθές το πρωί, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου.
Πολλοί παραγωγοί της περιοχής εξέθεσαν και πούλησαν τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγουν, αλλά και είδη χειροτεχνίας, ενώ προσέφεραν κεράσματα στο κοινό.

Σκοπός του Δήμου Καλαμάτας ήταν να πάνε επισκέπτες στον Ταΰγετο, να τονωθεί η τοπική οικονομία, να γίνει γνωστή η ομορφιά των ορεινών χωριών και το χειμώνα, αλλά και να μεταδοθεί το γιορτινό μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Φιλαρμονική παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα με μελωδίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παν. Νίκας έδωσε ευχές για τον καινούργιο χρόνο, τονίζοντας πως εν μέσω κρίσης πρέπει να έχουμε ενότητα. Επίσης, συνεχάρη όλους τους παραγωγούς για τη συμμετοχή τους με ποιοτικά προϊόντα και γνωστοποίησε πως αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά και άλλες εκδηλώσεις θα διοργανώνονται στο μέλλον εναλλάξ σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα των χωριών του Ταϋγέτου.

Για τη μετακίνηση όσων ήθελαν να ψωνίσουν στην αγορά που διοργανώθηκε στην Αρτεμισία, ο Δήμος διέθεσε λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Καλαμάτα.
Σημειώνεται πως για την καλύτερη διοργάνωση της αγοράς – κατόπιν σύσκεψης υπό την προεδρία του δημάρχου – συνεστήθη επιτροπή από τους προέδρους των χωριών του Ταϋγέτου, με συντονίστρια την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρτεμισίας, Γεωργία Βασιλάκη, η οποία και αποδείχθηκε η «ψυχή» της εκδήλωσης. Μάλιστα, σε δηλώσεις της στο «Θ» εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της από το αποτέλεσμα.

Βέβαια, για να έχει αποτέλεσμα η πρωτοβουλία θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον και, επιτέλους, η Δημοτική Αρχή να εμπιστευτεί την αγάπη και το μεράκι των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων για τον τόπο τους.

 

 

Εφημερίδα Το Θάρος 31/12/2013