Παρουσίαση βιβλίου.

13-08-2011
Στο μικρό θεατράκι στον Πλάτανο παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Ροβολή με τίτλο «Εγράφομεν εν Αλαγονία : Θέματα του λαϊκού πολιτισμού της Αλαγονίας», έκδοση του Συλλόγου Αλαγονίων Καλαμάτας.
Το βιβλίο αποτελείται από μικρά κείμενα και είναι χωρισμένο σε έντεκα κεφάλαια.   Είναι μια επιλογή από άρθρα που ο συγγραφέας είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα του Συλλόγου Αλαγονίων Καλαμάτας «Παναλαγονιακά Νέα» .
Μέσα από θύμησες του συγγραφέα, παράθεση γεγονότων ιστοριών και μύθων καταγράφονται η καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα, οι άνθρωποι και τα γεγονότα μιας εποχής που φεύγει αλλά δε θα πρέπει να ξεχαστεί από τους νεότερους.
Το βιβλίο, που εκδόθηκε με δαπάνη του Συλλόγου Αλαγονίων Καλαμάτας, προλογίσε ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ Αριστείδης Δουλαβέρας.
Μίλησε και ο συγγραφέας ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Νικόλαος Δούζης και Νίκος Ροβολής. Αποσπάσματα διάβασαν οι Γιώτα Σουρή και Χρήστος Ζερίτης.
Προβλήθηκαν επίσης δεκάδες παλιές φωτογραφίες και η εκδήλωση τελείωσε με κεράσματα. Το βιβλίο διατίθεται απο τον Σύλλογο Αλαγονίων και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, μαζί με τα βιβλία του Αγησίλαου Καλαμαρά “Αλαγονία και Αλαγόνιοι”, στη γιορτή της Πατάτας το Σάββατο 20 Αυγούστου
(Το βιβλίο διατίθεται και από το Σύλλογο Αλαγονίων Καλαμάτας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δ. Σ. του Συλλόγου)