Ρεμπέτικη βραδιά στην Αλαγονία

Στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και κυρίως με τον πολιτιστικό σύλλογο Αλαγονίων Καλαμάτας πραγματοποίησε Ρεμπέτικη βραδιά το Σάββατο 1 Αυγούστου στην Αλαγονία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη πλατεία του ιστορικού πλάτανου. Η εκδήλωση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία αφού είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού αλλά και οι επισκέπτες καθώς και όσοι κάτοικοι επιθυμούσαν από τα γύρω χωριά.

Έτσι οι πέτρινες κερκίδες της πλατείας από νωρίς γέμισαν ασφυχτικά και οι ακροατές κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με σιγόντο το θρόισμα των φύλλων του πλάτανου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις πενιές του μπουζουκιού της ρεμπέτικης ορχήστρας, βασικά μέλη της οποίας είναι δύο Καντζιλιέρηδες από την Αρτεμισία, και να ακούσουν παλιές ρεμπέτικες επιτυχίες.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα και αρκετοί μερακλώθηκαν και έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες. Τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν ζωντάνια στα παραμελημένα χωριά μας και καλό είναι να επαναλαμβάνονται πιο συχνά-__