ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ και μεγάλης διάρκειας, σημειώθηκε στις 4.11 το απόγευμα σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στις 4.34 το απόγευμα καταγράφηκε και μετασεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 62 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος του είναι 60 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην Αττική, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο.

Πολύ μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους της Κρήτης λόγω του σεισμού, καθώς έγινε αισθητός σε όλο το νησί και διήρκεσε όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, επί αρκετά λεπτά της ώρας!

«Κουνιόμαστε ακόμα» δήλωναν χαρακτηριστικά κάτοικοι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο την ώρα του σεισμού.

Στα Χανιά, ενας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά, όταν πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του, ενώ σημειώθηκαν μικρές ζημιές σε καταστήματα. Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.