ΣΚΟΥΔΙΔΟΤΟΠΟΣ

Απίστευτο αλαλούμ 

και παρά λίγο πόλεμος  για τα σκουπίδια

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η προσωρινή… εκεχειρία για τη Μαραθόλακκα  μεταξύ  
κατοίκων του Ταϋγέτου, Δήμου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έτσι από  θαύμα γλυτώσαμε τον εφιάλτη  των σκουπιδιών στην Καλαμάτα πριν το καθορισμένο ραντεβού της 4ης Φεβρουαρίου. Ως γνωστόν, από τα ξημερώματα της  εν λόγω ημέρας πρόκειται να τεθεί  σε ισχύ η απόφαση του δικαστηρίου  για απαγόρευση χρήσης της Μαραθόλακκας για εναπόθεση σκουπιδιών. 
Χθες το πρωί έγινε γνωστό ότι στην Πολεοδομία της Μεσσηνίας κατατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αίτηση για αδειοδότηση εγκαταστάσεων στη Μαραθόλακκα, ενώ την προηγούμενη ακριβώς ημέρα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας κατατέθηκε άλλη αίτηση για έκδοση άδειας λειτουργίας της μονάδας μπαλοποιητή. 
Η γνωστοποίηση, ιδιαίτερα της πρώτης αίτησης, έριξε λάδι στη φωτιά και θεωρήθηκε από τους κατοίκους του Ταϋγέτου ως «αιτία πολέμου». Αποτέλεσμα, να αποφασιστεί έκτακτη συνεδρίαση το ίδιο βράδυ με σκοπό τη λήψη απόφασης για άμεσο κλείσιμο της Μαραθόλακκας. 
Το παραπάνω γεγονός κινητοποίησε, όμως, και εκπροσώπους της τοπικής εξουσίας, ιδιαίτερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Προσπάθεια όλων ήταν η αίτηση να πεταχτεί στο… καλάθι των αχρήστων, αφού σε διαφορετική περίπτωση ήταν βέβαιο ότι η Καλαμάτα θα υποδεχόταν τον Πατριάρχη μέσα σε βουνά από σκουπίδια.