Συνέχεια Αναδάσωσης

Με άσχημες καιρικές συνθήκες την Κυριακή 8.2. συνεχίστηκε η 3η αναδασωτική απόπειρα του περιβαλλοντικού συλλόγου “οι φίλοι του Ταυγέτου“. Με ελάχιστη συμμετοχή, δικαιολογημένη,  καλαματιανών, η δεντροφύτευση άρχισε στις 10 πμ και μέχρι στις 2.30 μμ, 15 άτομα κατόρθωσαν να φυτέψουν 1000 περίπου δέντρα.
Οι τρύπες ήταν έτοιμες απο το συνεργείο των αφών Μπαρτσίνικα. Οι περιοχές στις οποίες έγινε αναδάσωση είναι αυτές α) της Πλατάνας-βρύση Αλάμαρα, β) Σκουρόλακα γ) Αγιώργης Πηγών. Φυτεύτηκαν δεντρύλλια καρυδιάς, φλαμουριάς και καστανιάς. Επίσης φυτά πεύκης από τις γερμανόφωνες γυναίκες της Καλαμάτας. Στο τέλος προσφέρθηκε πρόχειρο φαγητό στην Αγιατριάδα Αλαγονίας με το θερμόμετρο να δείχνει 3 βαθμούς. Μετα και την 3η απόπειρα έχουν φυτευτεί στο βουνό 5.200 περίπου διάφορα δέντρα.
Την άλλη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα γίνει η μεγάλη απόπειρα να φυτευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα φυτά μαύρης πεύκης, από τα διαθέσιμα του Δασαρχείου Καλαμάτας το οποίο θα έχει και την επίβλεψη, στην περιοχή  Φάρμακα Ταυγέτου. Θα κληθούν όλοι οι κάτοικοι να ανέβουν στο βουνό για να βοηθήσουν την προσπάθεια να ξαναγεννηθεί το δάσος του.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με δελτία τύπου και συνεντεύξεις των αρμοδίων. Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου όλοι στον Ταύγετο.Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6974078508-6978030105-6986316564-6975716800
1 ΔΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ 5 ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ.
ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΝΤΡΑ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
 
Υ.Γ1. Την Κυριακή 8.2.09 κάποιοι φύτευαν δέντρα στον Ταύγετο. Κάποιοι άλλοι κάνανε γιορτούλες και ευλογούσανε τα γένεια τους, ενώ κάποιοι άλλοι “φυτεύανε” στις εφημερίδες τον κανονισμό λειτουργίας του μπαλοποιητή. Δεματοποιητής είναι το σωστό αλλά….
Ο δεματοποιητής τους λοιπόν, που είναι σαν τις βόμβες εμπλουτισμένου ουρανίου που ρίξανε κάποιοι άλλοι στη Σερβία
. Δηλαδή “σήμερα ρίχνουμε εμείς αύριο πεθαίνετε εσείς”.
Ξυπνήσανε όμως κάποιοι άλλοι και …………..