Ταΰγετος, μόνιμο εργοστάσιο σκουπιδιών

 

Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τον Δήμο Καλαμάτας: όταν στην 3μηνη πιλοτική λειτουργία προσθέσουμε μερικά 3μηνα παράτασης, καμιά 10ρια δικαστικές συνεδριάσεις, 10-15 μηνύσεις, 20 περίπου μέρες καταλήψεων, 3-4.000 χαμένες εργατοώρες, τότε φθάνουμε στην 7ετία λειτουργίας νέας σκουπιδοεργολαβίας στον Ταΰγετο. Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Αμφισβητείται η αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής. Τρείς μήνες ή παραπάνω; Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να πει κάτι υπεύθυνο και να είναι ακριβής;

Αυτό λοιπόν βγήκε σαν συμπέρασμα από την ανοικτή συζήτηση που έγινε στις 21.2.2011 και στην οποία παρευρέθηκαν κάτοικοι του Καρβελίου, εκπρόσωποι Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, του ΤΕΕ, και αντιπροσωπεία από τον Δήμο Καλαμάτας.

Όταν ο Ταΰγετος αναδασώνεται από εκατοντάδες εθελοντές που θα συνεχίσουν να τον φροντίζουν, όταν τα σκουπίδια φτάνουν ήδη τον «1ο όροφο των πολυκατοικιών», όταν η Πολιτεία επιδιώκει να κάνει τους πολίτες τεμπέληδες προσφέροντάς τους ρομπότ για να διαχωρίζει τα σκουπίδια τους, όταν οι επιχειρηματίες τρίβουν τα χέρια τους με τις χρυσές δουλειές που πρόκειται να κάνουν, όταν οι περισσότεροι πολιτικοί σιωπούν και κάποιοι άλλοι κάνουν τις Πυθίες, τίθεται το ερώτημα: Θέλετε να γίνει  στον  Ταΰγετο  μόνιμο εργοστάσιο σκουπιδιών;

Η Ομάδ&al
pha; Δράσης για τον Ταΰγετο, οι Κάτοικοι των Χωριών και οι ενεργοί πολίτες της Καλαμάτας απαντούν και λένε ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ. Θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί η ξαναχρησιμοποίησή του. Εάν, όπως δηλώθηκε επίσημα, υπάρχει έτοιμη εναλλακτική λύση σε περίπτωση «αστοχίας» της μεθόδου RAM, χρησιμοποιήστε τη τώρα.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ