Τα ΜΜΕ για τα ΠΧ SOS στον Εκπαιδευτικό Δρυμό Ταϋγέτου

Δελτίο Τύπου Εξέδωσε ο Εκπαιδευτικός Δρυμός Ταϋγέτου για την επίσκεψη που πραγματοποίησε Ομάδα Παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας στο καινούργιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Αλαγονίας “Το κυκλικό μονοπάτι της Αλαγονίας“.

Κατά γενική ομολογία ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους:

– Τα παιδιά πέρασαν πραγματικά όμορφα, αγαπησαν το Βουνό και τη ζωή σε αυτό και απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης και του χωριού.

– Οι Παιδαγωγοί είδαν να επιβεβαιώνεται η ανάγκη της σύνδεσης των παιδιών μας με το – τόσο προσιτό για τους Μεσσήνιους – Βουνό, ως απαραίτητη συνθήκη ψυχοσωματική υγείας και ολοκληρωμένης ανάπτυξής τους.

– Η Κοινότητα απέδειξε ότι σε συνθήκες εγκατάλειψης και μοναδικής στα χρονικά καταπόνησης του βουνού από τα φυσικά και καιρικά φαινόμενα, η δύναμη του τόπου και των ανθρώπων κάνει – θα λέγαμε – θαύματα εκπαίδευσης και πολιτισμού και ανάπτυξης.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το Κυκλικό Μονοπάτι της Αλαγονίας”, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας ενεργών πολιτών και φορέων δημιουργήθηκε με επιτυχία και ελπίδα όλων είναι ότι μόλις ξεπεραστούν οι δυσχαίρειες της πανδημίας, θα πάρει ακόμα πιο ολοκληρωμένα το δρόμο του για την βελτίωση της φυσικής και της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στον Ταΰγετο.

Στο πλαίσιο αυτό, θερμή ήταν και η υποδοχή των ΜΜΕ στο δελτίο τύπου του Εκπαιδευτικού Δρυμού Ταΰγέτου. Ακολουθούν αλφαβητικά οι υπερσύνδεσμοι που συλλέγουν οι μηχανές αναζήτησης ως τις 14 Νομεβρίου με “λέξεις κλειδιά” τις “Ταΰγετος Αλαγονία Παιδικά Χωριά SOS κυκλικό μονοπάτι”.

Eleftheriaonline.gr
(Ελευθερία Online)

Kalamatatimes.gr
(Καλαμάτα Times)

Kalamatajournal.gr
(Καλαμάτα Journal)

Messinialive.gr
(Μεσσηνία Live)

Palo.gr
(Πάλο)

Tharrosnews.gr
(Θαρρος News)

Τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν το θέμα είναι σαφώς περισσότερα γι’ αυτό παρακαλούμε αν γνωρίζετε κάποια ανάρτηση ΜΜΕ για το θέμα να μας στείλετε το λινκ με email στο γνωστό πλέον kalagonias(παπάκι)gmail.com ή να επικοινωνήσετε με την Κοινότητα Αλαγονίας στα στοιχεία επικοινωνίας.

Η Κοινότητα Αλαγονίας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην τεράστια αυτή προσπάθεια ανάδειξης των δυνατοτήτων και των προοπτικών στο Ταΰγετο και εύχεται σε όλους και όλες ό,τι καλύτερο, με υγεία στις ημέρες που διάγουμε!