χι άλλα σκουπίδια στον Ταΰγετο. Φτάνει πια. ΤΑΥΓΕΤΟΣ SOS

        Ο Σύνδεσμός μας στη συνεδρίασή του την 7.10.2009 συζήτησε διεξοδικά το θέμα της δίκης που πρόκειται να γίνει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 στις 10 πμ στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σχετικά με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, για το κλείσιμο της χωματερής στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από τον Δεκέμβριο 2003 μέχρι σήμερα, και στην οποία θάβονται σύμμεικτα σκουπίδια της μισής Μεσσηνίας.

       Αποφασίσαμε να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους και να ταχθούμε δημόσια υπέρ της αίτησής τους, ύστερα και από την «πρόσθετη παρέμβαση» που έκαναν επίσημα κάποιοι κοινωνικοί φορείς της πόλης (δημοτική επιχείρηση «Φάρις», σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας, ένωση ξενοδόχων Μεσσηνίας, εμπορικός σύλλογος Καλαμάτας και οδοντιατρικός σύλλογος Μεσσηνίας). Οι παραπάνω πήραν  θέση υπέρ της συνέχισης λειτουργίας τής, με τρεις (3) διαφορετικές αποφάσεις παράνομης χωματερής, (παράνομη  από 31.5.2005 με τη λήξη έγκρισης χρήσης της, παράνομη με την 612/18.12.2008 απόφαση δημοτικού συμβουλίου και παράνομη με την 741/17.7.2009 απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας). Έτσι λοιπόν κάποιοι άλλοι πρέπει να  συμπαρασταθούν και να αγωνιστούν μαζί με τους αδικούμενους, που έχουν προσφύγει για άλλη μια φορά στη Δικαιοσύνη, και να δηλώσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο τη θέση τους υπέρ του κλεισίματός της.

       Πιστεύουμε πως πρέπει να κάνουν το ίδιο και όσοι αγαπούν τον Ταΰγετο, που μεγάλωσαν στην αγκαλιά του, που αγωνιούν για το μέλλον του, που πάλεψαν να τον σώσουν από τις φωτιές του 1998 και του 2007, που δεν τον θέλουν σκουπιδοτενεκέ της Μεσσηνίας.

       Το ίδιο και αυτοί που αγαπούν την Καλαμάτα, που αγωνιούν για το μέλλον του πόσιμου νερού της, που ανησυχούν για την μόλυνση του αέρα της, που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για όλους και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

       Δεν μπορεί οι αγωνιστές της ζωής, αυτοί που στο σύστημα αξιών τους πρώτη θέση έχουν η ηθική, η ανιδιοτέλεια, το δίκαιο και όχι η πολιτική του τυχοδιωκτισμού και του ατομικού συμφέροντος να μην παίρνουν θέση.

       Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη, το Δίκαιο και οι Νόμοι του Κράτους έχουν μια όψη και δεν είναι συνάρτηση άλλων παραγόντων. Το Δίκαιο ή είναι ή δεν είναι. Δεν υπάρχει άλλη θέση. Γι αυτό ελπίζουμε ότι το Δικαστήριο στις 15 Οκτωβρίου 2009, θα αποφασίσει ξανά το οριστικό κλείσιμό της, δεχόμενο πως η συνέχιση λειτουργίας της παράνομης χωματερής, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν θαφτεί 220.000 τόνοι σύμμεικτα σκουπίδια, θα επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία και στην προσωπικότητα των κατοίκων της γύρω περιοχής,  και καταστροφική επιβάρυνση του περιβάλλοντος  από το οποίο εξαρτάται όλη η Καλαμάτα.     

          Όλοι όσοι από τους απλούς πολίτες, τους φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους πολιτικούς, ενδιαφέρονται για το μέλλον του Ταϋγέτου και της Καλαμάτας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Πρωτοδικείο της Καλαμάτας την Πέμπτη  15 Οκτωβρίου και ώρα 10πμ, θα εκδικαστεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για αναστολή της 741/17.7.2009 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας,  με την οποία δικαιωνόταν η προσφυγή των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής και διέτασσε το κλείσιμο της χωματερής της Μαραθόλακκας Ταϋγέτου από την 1/10/2009.

        Όποιος πονάει για την σημερινή κατάντια του αγαπημένου μας βουνού και ανησυχεί για το ζοφερό μέλλον που του επιφυλάσσουν δεν πρέπει να εφησυχάζει. Πρέπει να αγωνιστεί για το δίκαιο του Ταϋγέτου και την ηθική του Περιβάλλοντος.-

 

Καλαμάτα 9/10/2009