10α ΔΗΜΑΚΕΙΑ

 Άρχισαν την Δευτέρα 1.8.2011 και συνεχίστηκαν μέχρι το Σάββατο 6.8.2011, οι αθλητικοί αγώνες «10α Δημάκεια» στο αθλητικό κέντρο

Παναγιώτης Αλάμαρας” στα Κερασούλια των Πηγών Αλαγονίας Ταϋγέτου. Τους αγώνες ως γνωστό καθιέρωσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Αλάμαρας, χάρη στις προσπάθειες του οποίου κατασκευάστηκε και το αθλητικό στολίδι του Ταϋγέτου, το αθλητικό κέντρο στο οποίο δόθηκε, μετά το θάνατό του, και το όνομά του.

Στις 6 Αυγούστου το βράδυ έγιναν και οι απονομές. Απονεμήθηκαν τα βραβεία στα παιδιά που πρώτευσαν στα αγωνίσματα που παρακάτω περιγράφονται. Όμως πριν από όλα………………

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρώτα δόθηκαν τα ειδικά βραβεία.

Το 1ο βραβείο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ δόθηκε στον μπάρμπα Νίκο Λάζαρο από την Αρτεμισία, ο οποίος με το φορτηγάκι του μεταφέρει ακούραστα και με «το χαμόγελο στα χείλη» όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά από την Αρτεμισία, αλλά και όποια άλλα παιδιά χρειαστεί. Ομπάρμπα Νίκος τα φέρνει γύρω στις 6.30 και περιμένει καρτερικά μέχρι τις 9.30 για να ξαναπάρει.

Το 2ο βραβείο ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΞΙΜΑΤΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ-ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ- ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ δόθηκε σε όλα παιδιά από την Αρτεμισία, διότι και φέτος, όπως τα τελευταία χρόνια, στηρίζουν τους αγώνες με την συμμετοχή τους, αγωνίζονται τίμια, διασκεδάζουν το παιχνίδι και η νίκη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ, είναι ευγενέστατα και σπάνια διαμαρτύρονται, έχουν έξυπνα παρατσούκλια μεταξύ τους και αστειεύονται χωρίς να παρεξηγούνται, αλλά κυρίως διότι σέβονται τον μεταφορέα τους μπάρμπα Νίκο και αποχωρούν όταν αυτός τους το ζητήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

 

Την 1η Αυγούστου έγιναν αγώνες σκάκι. Νικητές ήταν:

Α. Στο Σκάκι παιδιών μέχρι 13 ετών

1. Πουλουπάτης Δημήτρης

2. Καρνούσκος Ιάσων

3. Δικαίος Γεράσιμος

στο ίδιο αγώνισμα μέχρι 18 ετών

1. Κακαρέας Νίκος

2. Μαρκόπουλος Τάσος

3. Στογιάννος Αλέξανδρος

Στις 2 Αυγούστου έγιναν αγώνες Πίγκ-πόγκ. Νικητές ήταν:

Β. Στο πίγκ-πογκ μέχρι 13 ετών

1. Καρνούσκος Ιάσων

2. Μπίτσικας Αναστάσιος

3. Δόμαλης Πάρης

Γ. Στις 3 Αυγούστου έγιναν αγώνες Βόλεϊ. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που συγκροτήθηκε από τους:

Αλέξανδρο Στογιάννο, Γεράσιμο Δικαίο, Παναγιώτη Πουλουπάτη, Ιάσωνα Καρνούσκο, Νίκο Καρνούσκο, Γιώργο Αντωνόπουλο, Ηλία Σάλμα, Γιώργο Πολίτη και Σοφία Λαμπροπούλου.

Δ. Στις 4 Αυγούστου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες άρχισαν με τα παιχνίδια μεταξύ μικρών παιδιών. Τις 3 ομάδες συγκρότησαν οι παρακάτω αθλητές:

Ομάδα 1η :Ιουλιανός Κακαρέας, Νίκος Κακαρέας, Αναστάσιος Μπίτσικας, Κωνσταντίνος Αλάμαρας, Παναγιώτης Βαρελάς, Θανάσης Τριανταφυλλόπουλος, Μιχάλης Βαρελάς, Κατερίνα Μαρκοπούλου, Αναστάσιος Μπούτσης, Αλέξανδρος Παπαδέας και Παναγιώτης Παπαδέας.

Ομάδα 2η :Ιάσωνας Καρνούσκος, Δημήτριος Ι. Πουλουπάτης, Δημήτριος Ν. Πουλουπάτης, Παναγιώτης Πουλουπάτης, Γεράσιμος Δικαίος, Νίκος Λάζαρος, Διονύσης Διονυσόπουλος, Αθανασία Παπαβασιλοπούλου, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Γιώργος Αντωνόπουλος και Γιώργος Πολίτης.

Ομάδα 3η : Πάρης Δόμαλης, Παναγιώτης Δόμαλης, Ανδρέας Θωμόπουλος, Ίωανας Κλάδης, Αιγέας Κλάδης, Νίκος Λευκιμμιάτης και Γιώργος Αντωνόπουλος.

Κατά τη σειρά που αναφέρονται αναδείχτηκαν και οι νικητές.

Στις 4 και 5 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες του ποδοσφαίρου παιδιών ανεξαρτήτως ηλικίας. Πήραν μέρος 4 ομάδες και στον τελικό έφτασαν οι 2 παρακάτω ομάδες:

Ομάδα 1 : Χριστουδουλόπουλος Δήμος και Γιώργος, Ροβολής Γιάννης, Ρουμελιώτης Γιώργος, Κάστανος Γιάννης και Μαστοράκη Παναγιώτα.

Ομάδα 2 : Πεχλιβανίδης Πασχάλης και Αλέξανδρος, Αλειφέρης Νίκος, Ζερίτη Αθηνά και Νίκος, Τσούκλερης Δημήτρης και Σταύρος Αλάμαρας.

Νικήτρια αναδείχτηκε η 2η ομάδα.

Ε. Στις 5 Αυγούστου έγινε ο αγώνας Άλματος εις μήκος άνευ φοράς.

Οι νικητές στις κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

Στις ηλικίες μέχρι 13 ετών :

Αγόρια Κορίτσια

1. Πουλουπάτης Παναγ. 1,84 1. Μαυρίκη Έλενα 1,44

2. Μπίτσικας Τάσος 1,74 2. Διονυσοπούλου Μαρία 1,18

3. Καρνούσκος Ιάσων 1,52 2. Παπαβασιλοπούλου Σοφία 1,18

3. Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα 1,10

4. Παπαευγενίου Σταυρούλα-Δήμητρα 1,06

Στις ανεξάρτητες ηλικίες

Κοπέλες

1. Ορφανού Ελεάννα 1,79

2. Μαστοράκη Παναγιώτα 1,57

3. Γεωργίου Ναταλία 1,12

ΣΤ. Στις 6 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες του Αλαμάρειου δρόμου ημιαντοχής, η Ρίψη Λιθαριού ενηλίκων και η Διελκυστίνδα.

Στον Αλαμάρειο δρόμο για παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών, η απόσταση είναι 2,5 χιλ Αγία Ελεούσα-Κερασούλια και πήραν μέρος 25 παιδιά, οι νικητές ήταν:

Αγόρια

1.    Κακαρέας Ιουλιανός ΄

1.    Μπίτσικας Τάσος

2.    Πουλουπάτης Ιωαν. Δημήτριος

3.    Αντωνόπουλος Θανάσης

Κορίτσια

1.    Μαυρίκη Ελένη

1. Χρυσικού Ελένη

1.    Αλάμαρα Έλενα

2. Διονυσοπούλου Μαρία

2.    Παπαβασιλοπούλου Σοφία

Στον αγώνα αυτό έτρεξαν και τερμάτισαν 4 μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών : Μασουρίδη Ηώ, Μασουρίδη Μυρτώ, Ρουσάκης Χρυσοβαλάντης και Ρουσάκης Γιώργος.

Στον Αλαμάρειο δρόμο για ανεξάρτητες ηλικίες, απόσταση είναι 4,5 χιλ. Αρτεμισία-Κερασούλια και πήραν μέρος 17 άτομα, οι νικητές ήταν:

Άνδρες

1.    Σπυρόπουλος Κων/νος του Νικήτα 19,45΄

1.    Νικητόπουλος Δημήτρης 19,45΄

2.    Αντωνόπουλος Δημήτρης

3.    Γιαννακόπουλος Παναγιώτης

Κοπέλες

1. Ζερίτη Αθηνά 23,09΄

2. Αντωνοπούλου Ελένη

3. Αντωνοπούλου Δάφνη

Ζ. Στο αγώνισμα της Ρίψης Λιθαριού πήραν μέρος 20 άτομα. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

Άνδρες

1. Ζερίτης Νίκος 10,88 μ.

2. Αντωνόπουλος Παναγιώτης 10,63 μ.

3. Πεχλιβανίδης Αλέξανδρος 10,57 μ.

Κοπέλες

1. Ζερίτη Αθηνά 5,60 μ.

2. Ορφανού Ελεάννα 4,97 μ.

3. Παπαβασιλοπούλου Αγγελική 4,70 μ.

Στο αγώνισμα της Διελκυστίνδας πήραν μέρος περίπου 80 άτομα μικροί και μεγάλοι και ήταν μόνο για επίδειξη.

Αξιοσημείωτα περιστατικά

1. Πριν από την τελετή των απονομών εψάλη τρισάγιο στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής Πέτρου Δημάκη, από τον ιερέα των Πηγών.

2. Η προσέλευση δεκάδων που παιδιών που και φέτος κατέκλυσαν τον αθλητικό χώρο στα Κερασούλια.

3.Η δημιουργία μικτών ομάδων, στα ομαδικά αθλήματα, και όχι ομάδες αποτελούμενες αποκλειστικά από παιδιά ενός χωριού. Τα παιδιά ξεπερνούν τις τοπικιστικές διαφορές που χρόνια πολλά ταλανίζουν όλη την Ελλάδα, αστική και επαρχιακή.

4.    Πολλά μικρά παιδιά πήραν μέρος σε αγωνίσματα και κατάφεραν με πείσμα και γενναιότητα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

5.    ¨Όλα τα παιδιά έδειξαν άριστη διαγωγή, ήταν συνεπή, υπάκουα στους ιδιαιτέρους κανόνες που ισχύουν σε κάποια αθλήματα, προσεκτικά σε όλες τις εκδηλώσεις τους και για άλλη μια φορά τίμησαν με την συμπεριφορά τους τη μνήμη του ιδρυτή των αγώνων αείμνηστο Παναγιώτη Αλάμαρα.

-Θερμά ευχαριστήρια:

-Στους εθελοντές που βοήθησαν στον καθαρισμό του χώρου, όπως και σε αυτούς που βοήθησαν οικονομικά μέσω της λαχειοφόρου αγοράς, έπαθλο της οποίας ήταν ένα ποδήλατο.

-Τους Ηλία Νικολάου Λάζαρο και την σύζυγό του Μαρία Δημοπούλου για τις οικονομικές προσφορές τους υπέρ των σκοπών του Δημακείου Συλλόγου.

-Στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, φίλους και συνεργάτες του Τάκη Αλάμαρα που παρευρέθησαν στη γιορτή, ιδιαίτερα τον Γεώργιο Λυσσαρίδη τέως Γ.Γ. Αθλητισμού για όλα όσα έχει κάνει για να κατασκευαστεί το Αθλητικό Κέντρο «Παναγιώτης Αλάμαρας».

 Η τελική βραδιά λήξης έγινε χθες, με απονομές μεταλλίων, κεράσματα από τον Δημάκειο Σύλλογο, παραδοσιακή μουσική και υποσχέσεις για αντάμωμα και του χρόνου στον Ταΰγετο.-

 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟSITE WWW.ALAGONIA.GR