12α ΔΗΜΑΚΕΙΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

12α ΔΗΜΑΚΕΙΑ 2013

Άρχισαν την Δευτέρα 5.8.2013 και συνεχίστηκαν μέχρι το Σάββατο 10.8.2013, οι αθλητικοί αγώνες «12α Δημάκεια» στο αθλητικό κέντρο
“Παναγιώτης Αλάμαρας” στα Κερασούλια των Πηγών Αλαγονίας Ταϋγέτου. Τους αγώνες ως γνωστό καθιέρωσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Αλάμαρας, χάρη στις προσπάθειες του οποίου κατασκευάστηκε και το αθλητικό στολίδι του Ταϋγέτου.

Στις 10 Αυγούστου το βράδυ έγιναν και οι απονομές. Απονεμήθηκαν τα βραβεία στα παιδιά που πρώτευσαν στα αγωνίσματα που παρακάτω περιγράφονται. Όμως πριν από όλα………………

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πρώτα δόθηκαν τα ειδικά βραβεία.

Το βραβείο «Στα πιο μικρά και πιο γενναία παιδιά» δόθηκε στις Σοφία Ζερβή και Βασιλική Διονυσοπούλου διότι πήραν μέρος στο αγώνισμα του «Άλματος εις μήκος άνευ φοράς» αδιαφορώντας που συναγωνίστηκαν με άλλα πολύ πιο μεγαλύτερά τους.

Το βραβείο του «σοβαρότερου αθλητή» δόθηκε στην Νίκη Χρυσικού που παρά το μικρό ης ηλικίας της αντιμετώπιζε την συμμετοχή της στα διάφορα αγωνίσματα με μεγάλη ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Βραβεύτηκαν επίσης η Σταυρούλα Κανελλοπούλου για την οργανωτική δραστηριότητά της με την ομάδα της κοινότητος Αλαγονίας, ο Ιάσωνας Καρνούσκος για την συνολική αγωνιστική παρουσία του αλλά και για το αισιόδοξο πνεύμα του μαζί με όλη την ομάδα της Αρτεμισίας και τα παιδιά που αποτελούσαν την ομάδα των Πηγών για την συνολική αγωνιστική παρουσία τους και για την βοήθειά τους στην διεκπεραίωση των αγώνων.

Ειδικό βραβείο δόθηκε και στον Τάκη Μαυρίκη, μέλος του Δημάκειου Συλλόγου, για την βοήθεια που προσφέρει επί σειρά πολλών ετών στις δραστηριότητές του, αλλά και για την εν γένει δράση του επ’ αγαθώ όλων των χωριών της Αλαγονίας και των κατοίκων τους.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στις 5 και 6 Αυγούστου έγιναν αγώνες σκάκι. Νικητές ήταν:
Α. Στο Σκάκι παιδιών μέχρι 12 ετών
1. Καρράς Κωνσταντίνος

2. Μαρκοπούλου Θεοδώρα
3. Λάζαρος Νίκος

στο ίδιο αγώνισμα μέχρι 18 ετών
1. Μαρκόπουλος Τάσος

2. Στογιάννος Αλέξανδρος
3. Κακαρέας Νίκος
Β. Τις ίδιες ημέρες έγιναν παράλληλα και αγώνες Πίγκ-πόγκ. Νικητές ήταν:

Στο πίγκ-πογκ μέχρι 12 ετών
1. Κανελλοπούλου Σταυρούλα
2. Καρράς Κωνσταντίνος
3. Μαρκοπούλου Θεοδώρα

στο ίδιο αγώνισμα μέχρι 18 ετών

  1. 1.Μπούτσης Τάσος
  2. 2.Καρνούσκος Ιάσων
  3. 3.Παπαδέας Παναγιώτης

Γ. Την 7η Αυγούστου έγιναν αγώνες Βόλεϊ.

Στις ηλικίες μέχρι 12 ετών έπαιξαν 2 ομάδες παιδιών. Η νικήτρια ομάδα αποτελείτο από τους: Μαρκοπούλου Θεοδώρα, Μαρκοπούλου Κατερίνα, Παπαδέα Αθηνά, Παπαδέα Παναγιώτη και Καρρά Κωνσταντίνο. Η 2η ομάδα αποτελείτο από τους : Χρυσικού Νίκη, Χρυσικού Έλενα, Κανελλόπουλο Γιώργο, Κανελλοπούλου Σταυρούλα και Παπαβασιλοπούλου Σταυρούλα.

 

Στους αγώνες μεγαλύτερων παιδιών υπήρξαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που συγκροτήθηκε από τους:

Κακαρέα Νίκο, Κακαρέα Ιουλιανό, Μαρκόπουλο Τάσο, Βαρελά Παναγιώτη, Μπούτση Τάσο, Βαρελά Μιχάλη, Αλάμαρα Σπύρο και Αλάμαρα Κώστα.

Η δεύτερη νικήτρια ομάδα συγκροτήθηκε από τους : Καρνούσκο Ιάσωνα, Στογιάννο Αλέξανδρο, Σάλμα Ηλία, Καρνούσκο Νίκο, Θεοδοσίου Διονύση, Πουλουπάτη Γιώργο και Αντωνόπουλο Γιώργο.

Η τρίτη νικήτρια ομάδα συγκροτήθηκε από τους : Μουστάκα Χριστίνα, Καλογεροπούλου Μαρίνα, Μαυρίκη Ελένη, Λαμπροπούλου Σοφία, Σπυρόπουλο Κώστα και Μπεχράκη Χρήστο.
Δ. Στις 8 Αυγούστου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Οι αγώνες άρχισαν με τα παιχνίδια μεταξύ μικρών παιδιών. Υπήρξαν 4 ομάδες από τα χωριά Αρτεμισία, Αλαγονία, Νέδουσα και Πηγές. Τις 2 ομάδες που αγωνίστηκαν στον τελικό, ο οποίος έληξε 2-2 και στα πέναλτι νίκησε με 4-3 η 1η ομάδα, συγκρότησαν τα παρακάτω παιδιά:

1η ομάδα της Αρτεμισίας: Κατσικέας Δημήτρης, Λάζαρος Νίκος, Ζερβής Νίκος, Δημόπουλος Γιάννης, Διονυσόπουλος Διονύσης και Διονυσοπούλου Μαρία.
2η ομάδα της Νέδουσας:Σπυρόπουλος Νίκος, Τσιόμου Δέσποινα, Μάλαμας Νίκος, Πράττης Στέλιος, Τσιόμος Ηλίας, Ραπτέα Μαρία, Μάλαμα Κατερίνα, Αφάλη Γεωργία, Κρότσε Αγγελίνα και Σπυροπούλου Όλγα.

Κατά τη σειρά που αναφέρονται αναδείχτηκαν και οι νικητές.

 

Στις 8 και 9 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες του ποδοσφαίρου 5Χ5 + 1 κορίτσι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πήραν μέρος 4 ομάδες και οι 3 πρώτες, κατά σειρά κατάταξης, συγκροτήθηκαν από τους:

Ομάδα 1η : Καρνούσκος Ιάσων, Καρνούσκος Νίκος, Στογιάννος Αλέξανδρος, Πουλουπάτης Δημήτρης, Πουλουπάτης Παναγιώτης, Θεοδοσίου Διονύσης, Δικαίος Γεράσιμος, Αντωνόπουλος Γιώργος και Αντωνοπούλου Ελένη.

Ομάδα 2η : Πατσιλίβα Σταυρούλα, Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, Μπεχράκης Χρήστος, Βασιλάτος Γιώργος, Βασιλάτου Χριστίνα, Σάλμας Ηλίας, Μασουρίδης Νίκος και Μπάνος Κώστας.

Ομάδα 3η : Κακαρέας Νίκος, Κακαρέας Ιουλιανός, Δημόπουλος Άγγελος, Θεοδωρακόπουλος Διονύσης, Πιτσιλή Μυρτώ, Βαρελάς Μιχάλης, Βαρελάς Παναγιώτης, Μπούτσης Τάσος, Μαρκόπουλος Τάσος και Αλάμαρας Κωνσταντίνος.

Στο τέλος των αγώνων αυτής της ημέρας έγινε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΑΚΗ ΑΛΑΜΑΡΑ, μεταξύ των ομάδων του Δήμου Καλαμάτας και της ομάδος των Παλαιμάχων του Μεσσηνιακού. Νικήτρια αναδείχθηκε ο ομάδα του Δήμου Καλαμάτας στα πέναλτι. Κατόπιν σε ψητοπωλείο της Αλαγονίας παρακάθησαν όλοι σε δείπνο, αναπληρώνοντας τις απολεσθείσες θερμίδες. Ο πρόεδρος κ. Σαρδέλης και οι εκπρόσωποι αθλητές του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου αποδέχτηκαν το αίτημα να μονιμοποιηθεί αυτός ο φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδος τους και του Μεσσηνιακού.

 

Ε. Στις 9 Αυγούστου έγινε ο αγώνας Άλματος εις μήκος άνευ φοράς.

Οι νικητές στις κατηγορίες είναι οι παρακάτω:

 

Στις ηλικίες μέχρι 12 ετών :

Αγόρια                               Κορίτσια

1. Πουλουπάτης Δημ.  2,12μ.    1. Χρυσικού Νίκη          1,48μ.

2. Δημόπουλος Γιάννης 1,81μ.   2. Αλάμαρα Έλένα          1,31μ.

3. Κατσικέας Δημήτρης 1,60μ.     2. Διονυσοπούλου Μαρία   1,31μ

3. Τσαντύλα Μαργαρίτα     1,30μ.

 

Στις ηλικίες 13-18 ετών :        Στις ηλικίες 13-18 ετών :

Αγόρια                             Κοπέλες

1.Σπυρόπουλος Κώστας   2,15μ.   1.Μαυρίκη Ελένη     1,73μ

2.Μπούτσης Τάσος       2,13μ.   2.Ψυχογιού Αθανασία 1,64

3.Στογιάννος Αλέξ.     2,07μ.   3.Μαρκοπούλου Κατερ. 1,47

 

Στις ανεξαρτήτως ηλικίας

Άνδρες

1. Ζερίτης Νίκος       2,51μ.

2. Αλάμαρας Πέτρος   2,35

3. Μπάνος Κώστας       2,07

 

ΣΤ. Στις 10 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες του Αλαμάρειου δρόμου ημιαντοχής, η Ρίψη Λιθαριού ενηλίκων και η Διελκυστίνδα.

 

Στον Αλαμάρειο δρόμο για παιδιά ηλικίας μέχρι 13 ετών, η απόσταση είναι 2,6 χιλ Αγία Ελεούσα-Κερασούλια και πήραν μέρος 32 παιδιά, οι νικητές ήταν:

 

Αγόρια

  1. 1.Κατσικέας Δημήτρης με χρόνο 13,20’ (νέο ρεκόρ διαδρομής).
  2. 2.Σπυρόπουλος Δημήτρης
  3. 3.Πουλουπάτης Δημήτρης

 

Κορίτσια

  1. Διονυσοπούλου Μαρία με χρόνο 19,42΄

2. Αλάμαρα Έλενα

3. Μασουρίδη Μυρτώ-Δήμητρα

 

 

Στον Αλαμάρειο δρόμο για ανεξάρτητες ηλικίες, απόσταση είναι 4,1 χιλ. Αρτεμισία-Κερασούλια και πήραν μέρος 40 άτομα, οι νικητές ήταν:

Άνδρες

  1. 1.Κακαρέας Ιουλιανός            17,57΄ νέο ρεκόρ διαδρομής

1. Αντωνόπουλος Δημήτριος         17,57’ ‘’’’’’’’’’’’’

2. Αλάμαρας Σπύρος

3.Σπυρόπυλος Κων/νος του Ν.

4. Σπυρόπουλος Κων/νος του Δ.

 

Γυναίκες

1. Ζερίτη Αθηνά           22,43΄ νέο ρεκόρ διαδρομής

2. Μαυρίκη Ελένη

3. Ορφανού Ελεάννα

 

Ζ. Στο αγώνισμα της Ρίψης Λιθαριού-μανιάτικης κοτρώνας βάρους 6,160, πήραν μέρος 24 άνδρες και 7 γυναίκες. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής :

Άνδρες

1. Ζερίτης Νίκος             11,02 μ.

2. Αντωνόπουλος Παναγιώτης   10,50 μ.

3. Ηλιόπουλος Γιάννης       10,44 μ.

 

 

Γυναίκες

1. Αλάμαρα Μόνικα            6,06 μ.

2. Σαλαφατίνου Τίνα           5,38 μ.

3. Βασιλάκη Σταυρούλα         4,55 μ.

 

Στο αγώνισμα της Διελκυστίνδας πήραν μέρος περίπου 120 άτομα μικροί και μεγάλοι και ήταν μόνο για επίδειξη.

 

Η τελική βραδιά λήξης έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου, με παραδοσιακούς χορούς από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, με απονομές μεταλλίων, κεράσματα από τον Δημάκειο Σύλλογο, παραδοσιακή μουσική και υποσχέσεις για αντάμωμα και του χρόνου στον Ταΰγετο.-

– Στη λαχειοφόρο κλήρωση κληρώθηκε ο αριθμός 703 τον οποίον κανείς δεν προσκόμισε για να πάρει το δώρο. Καλείται όποιος διαθέτει τον λαχνό να τον προσκομίσει στα μέλη του Δ.Σ. του Δημάκειου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ SITE     WWW.ALAGONIA.GR