ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αγ. Παντελεήμονος 13

24100 Καλαμάτα

Αρμόδιος : Αντώνιος Καζάκος

 Τηλ.6974703911

Αλαγονία 18.8.2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Η γιορτή της πατάτας θα γίνει και πάλι για 23η χρονιά στην πλατεία της Αλαγονίας και θα είναι διήμερη δηλ. το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Αυγούστου. Η εθιμική πλέον αυτή εκδήλωση, που έχει σκοπό να κάνει γνωστή τη ντόπια πατάτα, αλλά και κατ’ επέκταση τα αγνά προϊόντα του Ταϋγέτου, φέτος θα είναι εμπλουτισμένη.

       Την 1η μέρα, το Σάββατο, με ώρα έναρξης την 9μ.μ θα γίνει η γνωστή γιορτή, στην οποία θα προσφέρονται πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους και με αγνά υλικά, μαζί με συναφή εδέσματα συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Την ίδια μέρα παραγωγοί του χωριού θα πωλούν, σε ειδικά περίπτερα, τα τοπικά προϊόντα τους. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ταΰγετο, υλικό των φωτογράφων Τάσου Βαμβακά και Γιάννη Κόσσυβα αλλά και του Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας. Θα διαθέτεται επίσης το δίτομο έργο του Αγησίλαου Καλαμαρά «Αλαγονία και Αλαγόνιοι».

       Τα 5.000 περίπου πλαστικά (πιάτα, ποτήρια κλπ) και αλουμίνια κουτιά που χρησιμοποιηθούν στην εκδήλωση, θα συλλεχθούν, θα πλυθούν και θα μεταφερθούν στην ανακύκλωση, σαν μια μικρή ένδειξη σεβασμού στο Περιβάλλον και στον Ταΰγετο, προοίμιο των αγώνων που πρόκειται να ξεκινήσει ο σύλλογος.

       Την 2η μέρα, την Κυριακή, στις 6μ.μ θα γίνει συνάντηση φορέων της περιοχής με θέμα «ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΞΙΟΠΟΙΣΗ» του Ταϋγέτου. Θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας και η διάθεση των βιβλίων και στις 8.30μ.μ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ταΰγετο, παραγωγή του Ορειβατικού συλλόγου, και ενημέρωση από μέλος του.-

                                             Για το Δ.Σ