Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Αρτεμισία

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκε με κάθε ευλάβεια η μνήμη του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκε ται στους πρόποδες του Αϊ Γιώργη και δίπλα στον Αγιάννη το Μελέ στην Αρτεμισία.

Η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου (το Φθινόπωρο) παρακίνησε πολύ κόσμο φέτος να τιμήσει τον Άγιο. Ο κόσμος αυτός κατέκλυσε τον όμορφο χώρο της Εκκλησίας τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα στην χάρη του. Οι εορτάζοντες πολλοί και οι ευχές για τα Χρόνια Πολλά έδιναν και έπαιρναν από στόμα σε στόμα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος ο Πορτοκόλης ο Παναγιώτης είχε φροντίσει για όλα, από την καθαριότητα του χώρου και της Εκκλησίας μέχρι… το κρασί. Την παραμονή τελέσθηκε ο Εσπερινός με αρτοκλασία και στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους ψητό του φούρνου και κρασί. Ανήμερα της Γιορτής, μετά την θεία Λειτουργία, υπήρχαν πολλές αρτοκλασίες, γλυκό, γίδα βραστή και κόκ κινο κρασί για όλους.

Όσοι βρέθηκαν στην Γιορτή απολαύσαμε, εκτός από το νόστιμο φαγητό και τα πλούσια αγαθά της φύσης. Μας έλειψαν όμως τα χρωματιστά φύλλα (χάρμα οφθαλμών), των φυλλοβόλων δέντρων, αφού το φθινόπωρο απουσίαζε φέτος από το οικοσύστημα της πυρόπληκτης περιοχής μας.

Το παρήγορο όμως είναι ότι η μαυρίλα σιγά σιγά υποχωρεί και άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, ακόμη και στην καμένη πλευρά του Αϊ Γιώργη, το πράσινο της φύσης και της ελπίδας. Ελπίζουμε, λοιπόν, όλοι να είμαστε καλά και του χρόνου και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον Άγιο Δημήτριο. Χρόνια Πολλά σε όλους.

Το Δ.Σ.