ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρτεμισίων Καλαμάτας το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2007 (μαύρο και Τραγικό όπως αποδείχθηκε για το χωριό και την περιοχή μας) διοργάνωσε με επιτυχία τις παρακάτω Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

1. την Κυριακή 8 Ιουλίου αναβίωσε την παραδοσιακή άλεση σιταριού και το πλύσιμο χοντρών και μεγάλων ρούχων (ανδρομίδες, μπατανίες, κουβέρτες κ.λ.π.) στο Νερόμυλο και τη Νεροτριβή ιδιοκτησίας Δ. Γιαννόπουλου (Ρεντίφη).

2. Το Σάββατο και την Κυριακή 14-15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ψυχαγωγική εκδρομή του Συλλόγου. Φέτος το Πρόγραμμα της Εκδρομής περιελάμβανε: 1η ημέρα 14/7/2007 Καλαμάτα — Άργος — Ναύπλιο — Επίδαυρο — Πόρτο Χέλι, διανυκτέρευση, 2η ημέρα 15/7/2007 Πόρτο Χέλι —Ύδρα — Σπέτσες — Ναύπλιο – Καλαμάτα.

3. Το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ διοργανώθηκε από το Σύλλογο στην Κεντρική πλατεία του χωριού μας, η όμορφη Μουσική βραδιά με Λαϊκές μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια. Ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, 29 Ιουλίου η συναυλία που δόθηκε στο χωριό (Κηπάριο) από την Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. Την μουσική αυτή εκδήλωση ομόρφυνε ακόμη περισσότερο η εικαστική παρέμβαση του Εργαστηρίου της ΔΕΠΑΚ με έργα διαφόρων ζωγράφων των τμημάτων της.

artemisia.jpg4. Η 5η Αυγούστου ήταν αφιερωμένη και φέτος στα παιδιά. Ο χώρος της κάτω πλατείας του χωριού (κηπάριο) έγινε και φέτος το επίκεντρο της δραστηριότητας των μικρών καλλιτεχνών αφού το πρόγραμμα του ΚΕΠΕΨΟ περιλάμβανε διάφορες κατασκευές με χρωματιστό ζυμάρι.

5. Στις 11 Αυγούστου ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Αθήνας και το Τοπικό Συμβούλιο Αρτεμισίας, διοργανώσαν μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού όπου και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής με έργα του πατριώτη μας καλλιτέχνη Κων/νου Ηλ. Πουλουπάτη. Πιστεύουμε ότι η έκθεση ζωγραφικής καθώς και οι υπόλοιποι πίνακες της πινακοθήκης Θα καταστούν σημείο πολιτιστικής αναφοράς για όλη την περιοχή μας.

6. Στις 12 Αυγούστου στο χώρο του σχολείου, έγινε από τα παιδιά και την υπεύθυνη του προγράμματος των πολιτιστικών δραστηριοτήτων Κατερίνα Βασιλάκη, η παρουσίαση των καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών των παιδιών που έμεναν το καλοκαίρι στο χωριό.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε από το Σύλλογο στις 3 Ιουλίου και λειτούργησε κανονικά για ενάμιση μήνα κατά τις απογευματινές ώρες στο χώρο του Σχολείου. Στόχος του προγράμματος ήταν η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες και παιδαγωγικά παιχνίδια..

7. Την Τετάρτη 15 Αυγούστου η μεγάλη γιορτή του χωριού και του Συλλόγου μας. Το πρωί όλοι στην «Παναγίτσα» το βράδυ στο προαύλιο χώρο του Σχολείου, όπου το Ετήσιο Πανηγύρι μας με την Παραδοσιακή Ορχήστρα να στέφεται με μεγάλη επιτυχία.

Η άρτια οργάνωση από μέρους του Συλλόγου και η σημαντική βοήθεια πολλών μελών έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όσες και όσους βοήθησαν εθελοντικά να πραγματοποιηθούν οι πιο πάνω φετινές εκδηλώσεις. Ειδικά Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη νεολαία μας και τα παιδιά του χωριού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας προσέφεραν μεγάλη και σημαντική βοήθεια.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί για άλλη μια φορά τον πατριώτη μας καλλιτέχνη Κ. Ηλ. Πουλουπάτη που πρόσφερε αφιλοκερδώς τα 30 έργα του στους 2 πολιτιστικούς Συλλόγους.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους φορείς, τις Υπηρεσίες, τους επαγγελματίες και τα καταστήματα που βοήθησαν τη λαχειοφόρο μας με τις προσφορές τους και τέλος όλο το κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και τίμησε με την Παρουσία του τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού 2007.

Από το Δ.Σ.