Πλήθος κόσμου στη «Γιορτή Πατάτας» στην Αλαγονία

patata.jpgΜε επιτυχία Πραγματοποιήθηκε για 22η χρονιά η καθιερωμένη ‘Γιορτή της Πατάτας” στην Αλαγονία

Χίλια πεντακόσια κιλά πατάτες καθαρίστηκαν και μαγειρεύτηκαν σε παραδοσιακή φωτιά από τις Κυρίες του χωριού, που έδωσαν των καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες του χωριού.

 Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλαγονίων Καλαμάτας Παναγιώτης Χανδρινός, οι γυναίκες του χωριού δούλεψαν εδώ και μία εβδομάδα για να είναι όλα έτοιμα. «Χρόνια Τώρα έχουμε μεγάλη φήμη για την πατάτα μας, αλλά και για όλα τα προϊόντα μας που είναι εξαιρετικά. Γι’ αυτό και δεν εγκαταλείπουμε τη γιορτή, παρόλο που μας εγκατέλειψαν σι άλλοι, που έκλεισαν το κέντρο πατατόσπορου. Οι Αλαγόνιοι Θα συνεχίσουν να διατηρούν αυτή τη γιορτή για την πατάτα της Αλαγονίας», είπε ο κ. Χανδρινός.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αλαγονίας, Σαράντος Κουτουμάνος, τόνισε πως η γιορτή έχει μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο. «Όταν διοργανώσαμε για Πρώτη φορά τη γιορτή με τον τότε πρόεδρο κ. Πατριαχέα, είχαμε πρόβλημα διάθεσης, Θέλαμε μόνο να τη διαφημίσουμε. Τώρα φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να έχουμε πατάτα μόνο για τη γιορτή! Η πατάτα καλλιεργείται και σήμερα, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες», είπε κλείνοντας.

Στη γιορτή παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο οποίος διασκέδασε με την ορχήστρα του Νίκου Παναγιωτακόπουλου.