ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 14- 15 ΙΟΥΛΙΟΥ2007 ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ-

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΑΛΑΓΟΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 140 ΣΕΛ 7

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 14- 15 ΙΟΥΛΙΟΥ2007 ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΜΕΤΕΩΡΑ

1η Μέρα Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Πλατεία του χωριού Αλαγονία για Πύργο, Πάτρα, Άμφισσα, Λαμία, Καρδίτσα.

Συνεχίζουμε για την Λίμνη Πλαστήρα- μια τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000μ. 0νομάστηκε έτσι προς τιμήν του άξιου τέκνου (στρατιωτικού και πολιτικού) της Καρδίτσας Νικολάου Πλαστήρα που συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος την δεκαετία 1920- 1930.plastira.jpg

Η διαδρομή γύρω από την λίμνη, με τις δαντελωτές όχθες και τα πυκνά δάση καστανιάς, βελανιδιάς, ελάτου και οξιάς, είναι μαγευτική. Αργότερα επίσκεψη στην Ελάτη- ένα ορεινό χωριό (860μ) χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος με έλατα.

Διανυκτέρευση στην λίμνη Πλαστήρα. Όπου το βράδυ σε ταβέρνα έγινε μεγάλο γλέντι με την φλογέρα ο μπάρμπα Μίμης Τσούκλερης και τούμπανο ο Μαυρίκης έως τα ξημερώματα. 2η Μέρα Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Ριζωμένη στην βορειοδυτική κόγχη της Θεσσαλικής γης, η Καλαμπάκα μπορεί να καυχιέται για τα μοναδικά στον Κόσμο θεόρατα γκυπτά της.Σμιλευμένα με τέχνη από την Θεία πνοή της φύσης, στεφανώνουν την πόλη, αφήνοντας άφωνους τους επισκέπτες με την ομορφιά τους. Κατοικείται από τα Πανάρχαια χρόνια και είναι σύγχρονη πόλη με ανοιχτές πλατείες και δρόμους και καλή ρυμοτομία.

Επίσκεψη στα Μετέωρα- το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μετά το Άγιο ‘Ορος μοναστικό συγκρότημα στον ελλαδικό χώρο, με παγκόσμια ακτινοβολία. Στους Θεόρατους βράχους εγκαταστάΘηκαν οι πρώτοι ερημίτες τον 11ο αιώνα. . Η παράδοση αναφέρει ότι η κοινοβιακή Πολιτεία των Μετεώρων είχε παλαιότερα είκοσι τέσσερις μονές. Σήμερα λειτουργούν έξι μονές.

Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στο χωριό το βράδυ.