Έργα προστασίας τη Ε.Ο. Καλαμάτα – Σπάρτη σε 4 σημεία για τι ς κατολισθήσει

Έργο για την προστασία από τις κατολισθήσεις σε 4 σημεία του εθνικού δρόμου Καλαμάτας  Σπάρτης, πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τη σχετική ενημέρωση έκανε χθες ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, που ανέφερε: «Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται και μία εργολαβία προϋπολογισμού 920.000 ευρώ, που αφορά σε έργα προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή των Νομών Λακωνίας  Μεσσηνίας.

Η συγκεκριμένη εργολαβία βασίζεται σε εγκεκριμένη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια και σύμφωνα με δεσμεύσεις του γ.γ. της κ. Αγγελόπουλου και του διευθυντή ΔΕΚΕ κ. Παπαηλιού, στο επόμενο 20ήμερο θα έχουμε και τον ανάδοχο του έργου. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι τα απαραίτητα έργα για την αντιμετώπιση άμεσων πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων στις περιοχές των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές κατά τον Αύγουστο του 2007 και ιδιαίτερα αφορούν στα έργα προστασίας στην εθνική οδό Καλαμάτα  Σπάρτη σε 4 σημεία». Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι:

α) Κατασκευή πλέγματος συγκράτησης φερτών υλικών λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση προς Λαδά  Καρβέλι.

β) Κατασκευή φράχτη ανάσχεσης βροχοπτώσεων (τοίχος αντιστήριξης) ύψους 3 μέτρων και μήκους 150 μέτρων, 2 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Νέδουσα.

γ) Επένδυση πρανών με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα (συρματόπλεγμα) σε δύο θέσεις 750 τ.μ. και 300 τ.μ. μετά την Αρτεμισία.

δ) Επένδυση πρανών με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα (συρματόπλεγμα) σε 4 θέσεις ακριβώς στη διασταύρωση για το Νεοχώρι.

 

Γ.Σ. Ελευθερία 2692008