Μουσική Σύναξη

Η  "Μουσική Σύναξη" στα χωριά του Ταϋγέτου, του τέως Δήμου Αλαγονίας (Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές) θα γίνει από 8 έως 13 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων, τραγουδιού, ηχοληψίας και φωτισμού. Παράλληλα θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας, performance και ένα εργαστήριο για την τέχνη της αφήγησης.

Στόχος αυτής της δράσης , η σύμπραξη μουσικών, τεχνικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων και φίλων της μουσικής καθώς και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Ταϋγέτου.

Απώτερος σκοπός αυτής της διοργάνωσης, εκτός από τα ίδια τα σεμινάρια, είναι η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, η διάδοση της μεσσηνιακής φιλοξενίας , καθώς και η παγίωση της «Μουσικής Σύναξης» ως θεσμό στην Πελοπόννησο, όπως έχει καθιερωθεί το «Μουσικό Χωριό» στον Αγ. Λαυρέντη του Πηλίου και ο «Λαβύρινθος» του Ross Daily στο Χουδέτσι της Κρήτης.

Η πρώτη μας πειραματική “Μουσική Σύναξη” θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα και στόχος μας τα επόμενα χρόνια αυτό το διάστημα να αυξηθεί αγκαλιάζοντας και άλλα είδη μουσικής ή και να επεκταθεί και σε άλλους χώρους πέραν της μουσικής(θέατρο, χορός, φωτογραφία κ.λπ.). Ήδη αυτό το καλοκαίρι, εκτός από τα εργαστήρια μουσικών οργάνων, τα βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας , αφήγησης , και performance που θα γίνουν δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε μουσικούς.

Η συνάντηση με καθηγητές και μαθητές θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 8/7 και τα μαθήματα θα αρχίσουν Σάββατο πρωί 9/7 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι 13/7. Τα εργαστήρια θα γίνουν σε υπαίθριους επιλεγμένους χώρους , σε διαφορετικές τοποθεσίες (πηγές, προαύλιους χώρους εκκλησιών , πλατείες , καφενεία κ.λπ. ).

Το ωράριο των μαθημάτων θα είναι 10.00-14.00 και 17.00-20.00. Τα μαθήματα θα ακολουθούν συναυλίες και δρώμενα απ' τους καθηγητές και τους μαθητές αυτής της συνάντησης.

Αυτή η ενημέρωση αποσκοπεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάθε εργαστήριο γιατί αυτό θα καθορίσει και το τελικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αιτήσεις  

http://www.bassaviola.gr/index.php?option=com_qcontacts&view=contact&id=1&Itemid=30&lang=el

Διαμονή:

ΑΛΑΓΟΝΙΑ

 «ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΟΡΕΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Διαμονή σε ξύλινα καταλύματα
 e-mail: info@alagonia.eu
 website: www.alagonia.eu

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

ΛΑΘΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ «ΒΟΛΙΜΝΟΣ» (ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ)
24100 Αρτεμισία Μεσσηνίας

 ΞΕΝΩΝΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

TAYGETOS VILLAS
 website: http://www.web-greece.gr/apartments/taygetos/index_gr.htm

ΤΑΥΓΕΤΟΣ (ξενοδοχείο, κατηγορία: 2**)
 24χλμ Σπάρτης – Καλαμάτας

Επειδή ο αριθμός των δωματίων είναι περιορισμένος, παρέχεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να φιλοξενηθούν σε κατασκήνωση καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο της Αλαγονίας με πολύ χαμηλό κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Για το συντονισμό της διαμονής στα χωριά του Ταϋγέτου

υπεύθυνη είναι η Νάντια Μανούσου.

Επικοινωνία:  2721076038-6975634183

Πληροφορίες :

2721099083 – bassaviola art production
6944544399 : Τάκης Νικολόπουλος
6936675969 : Εφη Πολίτη
bassaviola@gmail.com